28 huhti 2017 Suomessa tuotettu ruoka on maailman puhtainta

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsa on julkaissut vuotuisen raporttinsa elintarvikkeiden torjunta-ainejäämistä. Nyt analysoidut vuoden 2015 tutkimustulokset ovat suomalaisille hienoa luettavaa: Suomessa tuotettu ruoka on selkeästi puhtaampaa kuin missään muualla. Tästä jokaisen ruuan tuotannon parissa työskentelevän on syytä olla ylpeä. Tärkeää olisi kuitenkin myös miettiä keinoja, miten tällaisia tutkimustuloksia voisi entistäkin paremmin hyödyntää suomalaisten elintarvikkeiden myynnissä ja markkinoinnissa ulkomaille. Potentiaalia varmasti on; kuluttajat kiinnittävät jatkuvasti enemmän huomiota syömisiinsä ja ovat valmiita maksamaan puhtaasta ja turvallisesta ruuasta.

Maaseudun Tulevaisuuden juttu aiheesta luettavissa täällä.