Eilisissä laatuanalyyseissä tutkittiin Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan perunaerien laatua. Alla on kolme kuvaa, joista saa hyvän kuvan siitä, miten monenlaista laatua on jälleen tarjolla. Etelämpää tulevia perunoita analysoidaan loppuviikosta konttorilla. Erien joukossa löytyy sekä todella nättejä pesueriä että sisäiseltä laadultaan erinomaista tavaraa mutta valitettavasti myös heikkoja eriä. Erityisesti loppusyksyn pakkaset ovat aiheuttaneet paleltumisia ja kuoren heikkoa kiinnittymistä. Monen erän kohdalla voi todeta, että se kannattanee myydä aika nopeasti, jotta laatu ei pääse heikkenemään varastoitaessa. Kaikista eristä mitattiin tärkkelysprosentti sekä tutkittiin sisäinen...

Luonnosta's annual quality analysis day will take place on Monday the 2nd of November. The idea of the analyses is to get a better view of the quality of different potato lot. An analysis of a sample includes assesment of skin quality,inner quality, measuring of dry matter content and a cooking test. Analyses are also performed all year round to check new lots and to see, if the quality has changed during storage....

Luonnostan jokavuotinen laatuanalyysipäivä pidetään tänä vuonna maanantaina 2.11. Tuolloin käydään läpi Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan eriä. Etelämpää olevat erät on tarkoitus analysoida erikseen konttorilla tilanteen mukaan. Luonnostan laatuanalyysi sisältää erien sisäisen ja ulkoisen laadun arvioinnin, tärkkelysmittauksen sekä keittokokeen valituilta eriltä....

We are visiting the Netherlands and seed potato companies' open days on November 5 and 6. If you would like to meet us, don't hesitate to contact Olga Andreeva, Aki Aunola or Antti Kuusisto....

Vierailemme hollantilaisten siemenperunatalojen avointen ovien päivillä 5.-6.11.2015. Suosittelemme tapahtumia myös suomalaisille viljelijöille, sillä niiden aikana pystyy tapaamaan peruna-alan ihmisiä kaikkialta maailmasta. Lisäksi pääsee kuulemaan uusimmat tiedot eri jalostajien lajikkeista....

Luonnosta is not a start-up nor is it growing 1000 % a year, but our story is an interesting tale about the highs and lows of potato business. That is why our story will be presented in the biggest start up competition of Finland in Jyväskylä on October 24. Read more about Kasvu Open (Growth Open) on their website!...

Luonnosta ei ole start up -yritys eikä kasva 1000 % vuodessa, mutta Luonnostan tarina on kiinnostava kertomus vuoristoradasta perunakaupan ytimessä. Kasvu Open on Suomen suurin kasvuyrittäjyysohjelma ja sen tämänvuotinen kilpailu huipentuu Kasvun Karnevaaliin 22.-23.10. Jyväskylässä. Luonnostan tarina on mukana avaamassa perjantaipäivää. Lue lisää tästä ja tule vaikka itse paikalle kuuntelemaan!...

Sekä Kalajoella, Kristiinankaupungissa että Tyrnävällä on ollut nyt pakkasta useampana yönä peräkkäin. Sääennusteet näyttävät samanlaisen ilman jatkuvan vielä muutamia päiviä. Tänä aamuna lämpötila oli pitkin rannikkoa -6 asteen tuntumassa. Tämä tarkoittaa sitä, että nostoja ei voi jatkaa, kuin iltapäivisin maanpinnan lämpötilan noustua plussalle. On suuri riski, että perunaa jäätyy maahan. Käytännössä tämä näkyisi varastossa merkittävinä laatutappioina tai sitten perunoita ei kannattaisi nostaa ollenkaan. Onneksi suurin osa perunasta on jo nostettu ja muutamat viljelijät ovat jopa saaneet kaikki nostettua. Jokainen menetetty...

All the major potato growing areas in Finland have been hit by cold weather for three nights in a row now. Similar weather is forecasted to continue, so there is a big risk that potatoes remaining in ground will be frozen. Normally potato would be harvested by now, but the difficult season has resulted in later than usual harvesting period. This morning the temperature alongside Finnish west coast has been around minus 6 degrees Celsius. Temperature of the surface of...

Perunoiden keittäminen mikroaaltouunissa voi olla pelottava kokemus. Meillä täällä Luonnostassa nousi kerran liekki perunasta, kun keitimme sitä liian pitkään yksin mikrossa. Tässä muutama vinkki, miten mikrossa voi valmistaa hyvänmakuisia perunoita. Ohjeet on kerätty osoitteesta www.sidedelights.com. Uuniperunat Leikkaa jokaisesta perunasta pois ohut mutta syvä lohko. Mikrota perunoita 10-12 minuuttia täydellä teholla*. Älä peitä perunoita kuvulla. Perunoissa oleva kolo päästää mikrossa syntyvän vesihöyryn ulos ja lopputuloksena on kuohkeampi peruna. Perunamuusi Mikrota kokonaisia perunoita 10-12 minuuttia* äläkä pistele perunoihin reikiä. Muussaa perunat keittämisen jälkeen ja sekoita haluamasi...